Noorderzon

YOUECHO speelt live The Fisherman And The Watering Can in een muziekkoepel middenin het Noorderplantsoen tijdens Festival Noorderzon (Format GAVA).

Het muzikaal beeldverhaal, getiteld The Fisherman & The Watering Can, wordt begeleid door een zevental YOUECHO-muziekstukken, live uitgevoerd door YOUECHO samen met trompettist Milan Mes. Speciale gast dit keer is dichter Arnoud Rigter.

Het beeldverhaal wordt rondom op 4 schermen geprojecteerd. Het publiek staat rondom de muziekkoepel en hoort de live muziek via hoofdtelefoons.

Waar het in You Echo The Hills, gerealiseerd in opdracht van het Cross-Linx festival, ging over een mijnwerker die het hoog in z’n bol krijgt, draait het vervolg, The Fisherman & The Watering Can, om een visserman die graag de vogels uit de lucht wil vissen, ofwel over het verwezenlijken van een droom. De visserman wordt hierin bijgestaan door zijn twee alterego’s, de duiker en het jongetje met de gieter.

Voor de animatie heeft YOUECHO wederom samengewerkt met schilder fben (www.fben.nl), die alle inkttekeningen heeft gemaakt. Deze tekeningen zijn vervolgens samengevoegd met archiefbeelden uit het Groninger Audio Visueel Archief (GAVA).

Het resultaat is een melancholisch beeldverhaal, een road-plus-water-movie door een po√ętische versie van het Groningse waterlandschap.

The Fisherman And The Watering Can
datum: zondag 23 augustus 2009
tijd: 22:00 uur en 23:30 uur
locatie: Festival Noorderzon (Format GAVA)
adres: Noorderplantsoen (Groningen)
entree: 4 euro

The Fisherman And The Watering Can is gemaakt in opdracht van Festival Noorderzon.